Maki – Sådan laver du maki sushi ruller

Denne rulle er hvad de fleste ikke-japanere formentlig tænker på, når de tænker på sushi. Makizushi er hovedsageligt lavet af at indpakke ris med nori tang. Her kan du se hvordan man laver en maki rulle, der kan fyldes med lige det fyld, som du ønsker.

Der er 6 trin til at lave denne rulle:

  1. For at dine ris får den helt rigtige konsistens, skal du blande dine sushiris med riseddike, der følger med din startpakke.
  1. Når dine ris er forberedt, skal du efterfølgende have fat i din rullemåtte.
  1. Placer dit nori tang på måtten og tildæk ca. 2/3 af den ene side af dette med 1 cm højt ris.
  1. Tilføj resten af dine ingredienser i en lige linje på toppen af risen i midten. Det er fuldkommen lige meget hvilke ingredienser du tilsætter, så længe det er noget du kan lide. Et eksempel kunne være laks, salat og chilimayo.
  1. Nu skal du rulle alle ingredienserne sammen ved hjælp af måtten. Rul væk fra dig selv samtidig med at du sørger for at holde rullen stramt.
  1. Nu skal du så skære din ruller i ca. 6-7 stykker og servere med lidt soya, wasabi, sushi ingefær og eventuel sake eller grøn te.

 

Du kan også se hvordan man laver nigiri. For endnu flere opskrifter læs her.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*