Nigiri opskrift

Her er de 6 trin til at lave nigiri:

  1. Start med at skære hvert stykke fisk (f. eks. laks) eller skaldyr i små, tynde skiver, mens risen koger. Det er vigtigt, at undgå at lave ujævne udskæringer, da selve udsenet af det færdige sushi tilføjer værdi til hele oplevelsen.
  1. Dyp herefter dine hænder og fingre ned i su vand og sørg hele tiden for at holde dem fugtige under denne proces. De våde hænder hjælper til at forhindre, at risene klistrer til dine hænder.
  1. Nu skal du fylde omkring ¾ af din håndflade med det færdige ris. Rul og pres risen sammen til det former en lille, fast, rektanglet klump i din hånd.
  1. Smør nu en (lille) klat wasabi på den ene side af din fiskeskive og placer herefter fisken på den formede risklump – med wasabien mod risen naturligvis.
  1. Her kan du forme den lidt flottere, så den ser endnu mere indbydende ud.
  1. Nu skal du bare gentage den ovenstående proces med andre ting end laks eller lave en masse med lasks. Det er helt op til dig.

 

Du kan også se hvordan man laver makiruller. For endnu flere opskrifter se her.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*