Riskoger test: Her er de bedste riskogere

Her er den store riskoger test til dig der vil lave sushi som en professionel eller bare gøre det at koge ris 100 gange nemmere for dig selv. Læs med og find det bedste riskoger tilbud.

Baseret på en samlet vurdering af anmeldelser og test kan du her finde, hvilke tre riskogere danskerne bedst kan lide. Riskogerne er blevet bedømt på en skala fra 1-100.


1. Exido riskoger – 1,5 liter – 97 point – Se den her

riskoger

Pris: 203,-

Denne Exido riskoger er den helt klare testvinder med hele 97 point ud af 100. Fordelen ved denne er også at den lave ris for en stor gruppe gæster, hvis du har inviteret til middag.

Denne riskoger kan indeholde hele 1,5. Den leverer altid helt perfekte ris og har en automatisk holde varm funktion, der kan holde dine ris varme i op til 6 timer. Riskogeren kommer tilmed med en aftagelig beholder, der letter din rengøring.

Se i butik her

 


2. Tristar Riskoger – 2,2 liter – 79 point – Se den her

Tristar riskoger - 2,2 liter

Pris: 322,-

På anden pladsen finder vi storebroren, der med sine 2,2 liter kan lave den største portion ris. Denne model er dog en anelse for stor til mange behov og vil derfor kun være en relevant investering til de større familier eller til dig, der ofte har mange gæster på besøg.

Ligesom sin lillebror brænder denne riskoger aldrig risene på, da den også indeholder den automatiske slukkefunktion, der sparer dig for unødvendige problemer under madlavningen.

Se i butik her

 


3. Riskoger og damper – 1,2 liter – 73 point – Se den her

Tristar riskoger - 1,2 liter

Pris: 349,-

Den perfekte riskoger til både at koge almindelig samt sushiris og dampe grøntsager, fisk med mere.

Denne riskoger er til dig med et mindre behov, men som stadig ønsker den høje kvalitet som de to ovenstående riskogere leverer. Den har samme automatiske sluk.

Se i butik her

 


Hvorfor skal jeg købe en riskoger?

Riskogere hjælper dig med at opnå det bedste resultat med din sushi. Den vil samtidig spare dig for en masse tid både når du laver ris til sushi, men også bare generelt. Derfor har denne koger en stor fordel for dig, der ofte koger ris uanset formålet.

 

Hvordan gør man?

Det er super nemt at bruge en riskoger. Der medfølger målbægre, der let guider dig til at lave den helt rigtige mængde ris, så der ikke går noget til spilde. Dernæst skal der tilsættes vand som brugsvejledningen siger og sæt i gang. Det er super simpelt og vil gøre din tid i køkkenet nemmere og mindre uoverskuelig.

Efter risene slår fra af sig selv, skal du blot vente kort før du eventuelt hælder dine ris op i din Hangiri, der er et risfad perfekt skabt til at afkøle dine ris helt som de ægte japanske sushikokke. Dine ris skal nemlig køle ned til en varme på omkring 26-27 grader før de er helt klar til brug. Dette er selvfølgelig ikke nødvendigt, hvis du anvender riskogeren til andet end sushiforbrug.

 

Hvad størrelse riskoger skal jeg bruge?

Hvilken størrelse du har brug for kommer meget an på dine behov. Hvis du planlægger at invitere venner eller familie over til en omgang hjemmelavet sushi, og dermed skal lave ris til mere end 5 personer, skal du nok vælge en riskoger på 1,5 liter eller derover. Hvis du derimod ved, at du aldrig nogensinde kommer til at skulle lave til så mange, så kan du nøjes med en af de mindre.

 

Mere om riskogere

En riskoger eller en såkaldt “risdamper” er et praktisk køkkenapparat, der gør det meget lettere samt hurtigere at koge og dampe ris. For det meste består de af en kilde til at varme, en madlavning skål samt en termostat.

Det er termostatens opgave at måle temperaturen af madlavningsskålen samt at styre varmen. Nogle af de mere komplekse riskogere kan have flere sensorer og andre komponenter.

Ligesom sushi blev den elektriske riskoger opfundet i Japan, hvor de bliver kaldt suihanki. Men hvordan virker den?

Man fylder skålen med ris og vand. Under selve tilberedningen skal ris / vand-blandingen opvarmes med fuld kraft.

Efter et stykke tid når vandet kogepunktet og stopper. Ved slutningen af kogningen vil der være lidt frit vand. Det meste vil være absorberet af risen og noget er selvfølgelig også blevet kogt fra.

Som opvarmningen fortsætter kan temperaturen faktisk overstige kogepunktet nu. Nogle varmere kan skiftes til energibesparende “opvarmning” og dermed holde ris på en sikker temperatur på omkring 63-66 grader. De lidt enklere modeller slukker bare her.

Før i tiden med traditionel ris har man konstant skulle være opmærksom for at sikre risen blev kogt helt korrekt og altså ikke brændte på.

Dette er blevet automatiseret med riskogere, der kan time og styre processen, hvilket gør det meget lettere for dig at lave mad. Om det så gælder hjemmelavet sushi eller bare almindelig madlavning med ris.

Der findes forskellige former for ris, der ligeledes kræver forskellige mængder af vand for at opnå det bedste resultat. Efter du har lukket låget, er tilberedningen blevet aktiveret og du kan nemt sætte dig tilbage og nyde roen. Kogeren klare nemlig resten herfra. Så gør det meget nemmere for dig selv og automatiser den del af madlavningen, der kan være irriterende at bruge kræfter på.

På de fleste typer af riskogere er der en slags nedtælling, der forklarer hvornår den er klar. Ellers bipper den, når den er færdig med at koge dine ris. Når kogningen er fuldent, så anbefales det fra professionelle, at man lader risen hvile for at opnå det, man kalder post-absorption.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*