Soya sauce til sushi (soja)

Soya er en af de vigtigste tilbehør til din sushiret overhovedet. Det er simpelthen uundværligt, hvis du planlægger at lave sushi selv.

Den soya som langt de fleste vælger at bruge til deres hjemmelavede sushi hedder ”Sushi Soja Yamasa” og indeholder 150 ml. Se den her.

Soya til sushi

Denne er en favorit hos mange på grund af at den er tilpasset specielt i forhold til Sushi, så den giver ekstra smag samt fremhæver smagen på en måde der ikke ødelægger din smagsoplevelse.

Det er vigtigt, at du ikke væder risene med soya, men i stedet sørger for kun lige at dyppe fisken. Det er i hvert fald sådan det er tiltænkt fra japansk side, men hvis du elsker soya på dine ris også, så skal vi selvfølgelig ikke holde dig tilbage.

Hvis du er typen der bare elsker soya og bruger ekstra meget, så ville jeg i stedet anbefale Ichibiki soyaen, der indeholder hele 500ml til en billigere pris. Kvaliteten er stadig meget høj og denne soya er også den, man tit finder på sushirestauranter rundt om i landet. Personligt er denne min favorit, da man får lidt ekstra (ml) for pengene samtidig med en virkelig lækker smag.

Ichibiki soya til Sushi 500 ml

 

Hvis du er allergisk for gluten så vælg denne glutenfri soya fra Kikkoman.

Glutenfri soya

Ingredienser

Soyasovs indeholder sojabønner, salt, rørsukker, hvede, glukose, malt, sukker, byg, krydderier m.m.

 

Opbevaring

Vi anbefaler at du holder din soya sauce et tørt og køligt sted.

 

Historien bag

Soya sauce blev opfundet i Kina omkring det 3. århundrede og stammer oprindeligt fra en kødbaseret fermenteret sauce, der hed jiang. Brugen af saucen spredte sig herefter til Øst- og Sydøstasien og vandt hurtig stor popularitet.

 

Ligesom mange andre saltede krydderier i denne tid var soyasovsen oprindeligt en måde at salte vare og var faktisk en dyr handelsvare dengang. I Kina blev sojabønner tilsat under gæringsprocessen af fermenteret og saltet fisk, som et slags krydderi. Soya har altså en rig historie i Kina og dette er også grunden til, at kinesiske restauranter altid har soya sauce.

 

Læs mere på forsiden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*