Sundhed er vigtigt for dig

Jeg har brugt rigtig mange år af mit liv på at studere, og synes selv at jeg har lært en masse ting om, hvordan man klarer sig bedst igennem en tid som er fyldt op med bøger, fester og en altopslugende mangel på penge. Jeg vil gerne dele mine erfaringer med dig hvis du er studerende eller snart bliver det, så du ikke behøver at lave samme brølere som mig.

Mad

Indrømmet, det er ikke en sjov tid i forhold til økonomi. Du har næsten ingen penge, og skal hele tiden veje hver eneste krone. Men hvis du tænker dig om, kan du godt komme igennem uden at dø af sult, eller sidde derhjemme hver aften fordi du ikke har penge til at gå ud.

Den største udgift er mad, og du er vant til at spise lige det du har lyst til. Et trick som jeg har været glad for, er det med at have en fryser. Det er dyrt at købe ind til en enkelt person, men hvis du laver store portioner som du fryser ned, kan du spare ikke så lidt. En anden fordel ved at have noget som er klar til at blive spist er, at du ikke er så tilbøjelig til at falde i pizzafælden. En pizza koster nemt 60 kroner, det kan du faktisk lave aftensmad til 5 dage for, hvis du tænker dig lidt om.

Litteratur

Når du starter på et nyt semester, og i særlig grad på det første, får du en liste med bøger som du skal købe. Eller skal du? Det er en rigtig god idé at kigge godt på litteraturlisten og finde ud af, hvor mange kapitler du egentlig skal læse i hver bog. Man kan spare rigtig meget, ved at kopiere det som er relevant i stedet for. Noget andet som er vigtigt at vide er, at man sjældent behøver den nyeste version af bøgerne. Der bliver ofte lavet nye reviderede udgaver, af og til en gang om året, men ændringerne er næsten altid til at overse. Du kan derfor også spare penge på at købe brugte bøger.

Læs også vores riskoger test.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*