Sushi ris

Sushi ris til hjemmelavet sushi

Før du overhovedet kan overveje at begynde på at lave sushi selv, bliver du nødt til at have den helt rigtige slags ris. Mange forsøger at springe over hvor gærdet er lavest og bare bruge den almindelige ris, som de allerede har derhjemme. Vi har selv prøvet, men spar dig selv for den fejl og sørg for KUN at bruge rigtig japansk sushi ris, der er skabt til netop dette formål. (Se hvordan man forbereder risen længere nede).

Sun Clad er et af de førende mærker af sushi ris og har altid ris i verdensklasse.

Vi anbefaler disse ris:

Sun Clad sushi ris – 500 gram – 29,95 – Find den her

sushi ris 500 gram

Denne pakke indeholder nok til 4 personer.

 

Sun Clad sushi ris – 1 kg – 44,95 – Find den her

Sun clad sushi ris

Et helt kilo ris til en meget billig pris. Denne vælger vi selv altid. Denne pakke er passende til 8 personer.

 

Sun Clad sushi ris – 10 kg – 349 – Find den her

Sushi ris 10 kilo

Mange af vores venner med et stort forbrug hader at skulle bestille hele tiden, så de køber denne type, der samtidig giver mængderabat. Med denne pose er dine risbehov mødt den næste lange tid.

 

Økologisk sushi ris – 500 gram – 29 – Find den her

Økologisk sushi ris fra clearspring

Hvis du vil have økologisk sushi ris, så findes dette heldigvis også.

Clearspring har lavet en pakke på 500 gram, der stadig har en fair pris.


Hvordan laver man sushi ris?

Hvis du ikke benytter dig af en riskoger, skal du gøre det følgende:

1. Inden kogningen skal du hælde risen ned i en skål med koldt vand, der dækker al risen. Brug dine hænder til at køre risen rundt i vandet, så det hele bliver skyllet igennem.

2. Udskift det kolde vand, der nu er blevet en smule grumset. Ofte skal det skiftes helt op til 6 gange, inden vandet er nærmest klart.

3. Nu skal risen koges. Fyld risen i gryden og hæld vand i. Der skal ca. være 10% mere vand end ris. For eksempel skal der bruges 5,5dl vand til 5dl ris (10% af 5dl = 0,5dl). Læg låg på og vent til det koger.

4. Skru ned for varmen, når risen når kogepunktet og lad dem koge videre i mindst 10 minutters tid. Et godt tip er at tjekke efter på selve rispakken.

5. Nu skal gryden tages af varmen. Lad risen stå i ca. 8-10 minutter.

6. Hæld vandet fra og spred risen ud på din hangiri eller et almindeligt fad.

7. Hernæst skal du hælde riseddike udover risene, der ligger og køler. Riseddike kan du finde her. Når risen rammer 25 grader er de klar til brug.

Lær mere her:


Mange forsøger sig også med jasmin ris, men ofte har disse ris ikke den rette kvalitet til at fungere optimalt som sushi ris. Desuden er der også det med jasmin ris, at den har en meget unik smag. Dette er formentlig på grund af, at den er en del af risens “aromatiske familie” og dermed har en sød, nøddeagtig smag.

Når det kommer til sushi, bør risen ikke være en smag, der skiller sig så meget ud, som jasminris gør. Ideen med risen skal være, at den milde ris smag skal frembringe smagen af eddiken og fisken samt grøntsagerne der er rullet ind i. Jasmin risens specielle smag vil overgå de andre smagsvarianter, hvilket gør det til et dårligt valg for dig.

Læs mere om hjemmelavet sushi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*